naar spanje
Door: adbut
16 Oktober 2007 | Frankrijk, Parijs
hallo lieve lezer!
Na een heerlijke week met Lo & Miek in het Franse Le Palais vertrokken we naar de totale luxe van de kusten bij Bayonne en Biarritz. Daar genoten van de sfeer en het comfort van de Franse happy few. De camping in Urrughe was dat weliswaar wat minder (erg rommelig, veel bladval en een kleiachtige bodem; de douches en toiletten voldeden, maar waren niet overdreven schoon; de patron was evenwel een gemoedelijke Bask met wie een babbel best mogelijk bleek, dus wat hebben we te klagen...). Onze tochtjes in de omgeving maakten veel goed. Het weer was opnieuw redelijk, niet voortreffelijk, maar droog en met een temperatuur van plm. 20 graden wel te doen (wat worden we toch verwend!). In de omgeving van Saint-Jean-de-Luz is veel te zien en ook het binnenland van deze mondaine wereld heeft mooie bergen en vergezichten te bieden.We hebben wat tochtjes gemaakt en in de omgeving gewandeld, maar het allermooiste blijft toch de zee. Omdat we hier ongeveer een maand eerder zijn dan vorig jaar, valt ons op dat het drukker is, dat het strandleven nog volop floreert en dat er veel meer open is. Na drie dagen zijn we verder gereisd naar Santillana del Mar, waar we ook vorig jaar waren. Tijdens een tankstop bleek deat we met de caravan het uitrijbochtje absoluut niet konden halen, dus moest de car eraf en met de hand gedraaid worden. Dat hadden we nog nooit meegemaakt, maar ook dan blijkt dat alles met moed beleid en trouw op z´n pootjes terecht komt. In Santilliana kwamen we gisteren (maandag 15/10) aan en vonden een plaatsje temidden van overal aanwezige Britten. Die laten steeds duidelijker blijken dat wij de sukkels zijn met onze euro en dat zij alles wat wij niet kunnen kopen met hun harde pond met gemak kunnen betalen. Dat maakt hun niet bepaald aardiger, maar er zijn er nog genoeg met wie je een leuk gesprek kunt voeren. Gisteravond hebben we Pa´s verjaardag (hij zou 93 geworden zijn) gevierd met een best aardig etentje op de camping. Nu we het daar toch over hebben: Karlijn (10/10?), Peter (17/10) en Miek (20/10) van harte met jullie vieringen. Vanmiddag een tocht gemaakt naar een oud bergdorp met de pretentie van een hoog artistiek gehalte. Viel nogal mee, maar in de zon met 25 gr/C heb je niets te klagen. Morgen naar Comillas en San Vicente de la Barquera, lekker frutos di mare eten enz. Goed lieve lezer, dat was het weer voor deze keer. Laat wat van jullie horen, want we zijn wel weg, maar willen graag weten hoe het jullie vergaat. Kris, je nek/schouderblessure is rsi, had je vorige keer na je obsessieve schilderen ook. Voor ieder een knuffel en
geniet van het leven.
Hartelijke groet van Ad & Nelleke en we melden ons weer van een volgend oord.
Liefs,A&N
geniet van het leven.
Hartelijke groet van Ad & Nelleke en we melden ons weer van een volgend oord.
Liefs,A&N
16 Oktober 2007 - 18:54
Joustra:
lieve mensen, ja aan zo een leven in luze en vrijheid kunnen wij niet tippen maar ook hier is het strandleven nog in volle gang. Het weekend was het druk op en aan het water. Wij hebben 2 dametjes van 4 en 2 te logeren, herfstvakantie, en genieten volop van het mooie weer en het lieve grut!
Dank voor jullie bericht, verder zon en gezondheid, liefs uit Veere, Maxi. -
16 Oktober 2007 - 19:47
Hans En Tineke:
Ja, ja maak ons maar lekker, vandaag was het bij ons ook nog bijna zomer. Tot 6 uur buiten gezeten bij Marjolie. Dus je hoort ons ook niet mopperen. Genieten jullie maar lekker. Misschien zien we elkaar nog wel deze winter.
groetjes -
17 Oktober 2007 - 14:27
Marcel Smit:
Wat een overconfidente luxe allemaal. Vinden jullie ook dat Biarritz en Bayonne een beetje vergane glorie is maar wel leuk. Ik heb daar in het verleden een paar weken doorgebracht om een cursus bij Turbomeca in Bayonne te doen, echt afzien!!!!
Groeten Marcel en Corrie -
17 Oktober 2007 - 17:49
De Dikkerd Uit De Tu:
Geniet maar flink!!! Ik ga wel naar school hoor! Heb nu Herfstvak. En dat voelt ook als vak....
Goeie reis verder!
liefs van Marianne ui de tuin... -
22 Oktober 2007 - 07:18
Dollard College:
Groeten vanuit Bellingwolde.
Ook hier een prachtig najaarszonnetje in het kantoor. De eerste nachtvorsten zijn er al en natuurlijk mooie herfstkleuren. Andrë S. is vader geworden en Selma's zwangerschap is al duidelijk zichtbaar. Een vrcuhtbare LO sectie.
Groeten Dineke